ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE PORTAKALLI KEK

Çikolatalı Ve Portakallı Kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Portakallı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kakao
  • 2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 portakal
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi

Çikolata sosu için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema

Çikolatalı Ve Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Margarini oda ısısında yumuşaması için bekletin.Portakalı yıkayıp kurulayın ve ince rendeleyin.
 
Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker, vanilya, süt, margarin ve yumurtaları mikserle beş dakika çırpın. Unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.İnce çekilmiş fındık içini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Karışımı ayrı kaplarda ikiye ayırın. Karışımlardan birinin içine rendelenmiş portakal kabuğu diğerine kakaoyu ilave edin. Tekrar karıştırın.

Ortası delik yuvarlak (çapı 20-24 santim) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Her iki karışımı değişimli olarak kalıbın içine dökün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
 
Çikolata sos için bitter çikolatayı rendeleyin.Küçük bir tencereye alıp kremayı ilave edin ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın.Keki servis tabağına alın.Sıcak çikolata sosunu kekin üzerine gezdirerek dökün.Çikolata katılaşıncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!