ANANASLI KEK

Ananaslı kek
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ananaslı kek tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 125 g eritilmiş tereyağı
  • 3 dilim ananas
Ananaslı kek hazırlanışı

  • Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve eritip soğuttuğunuz tereyağını ilave edin. Bir tahta kaşık yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Harcı hafif yağladığınız oval bir kek kalıbına aktarın. Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ananasları üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!