ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ AHUDUDULU KEK

Ahududulu kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ahududulu kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr tereyağı
  • 400 gr esmer şeker
  • 5 yumurta
  • 400 gr un
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 200 gr ahududu

İç harcı için

  • 390 ml karamel sos
  • 140 gr tereyağı
  • 300 gr krem peynir
  • 300 gr toz şeker
  • 100 gr ahududu
  • Pembe ve karamel renkli gıda boyası

Ahududulu kek Nasıl Yapılır

Tereyağı, şeker ve çeyrek çay kaşığı tuzu büyük bir kasaye alıp çırpın. Yumurtaları ekleyin. Un, vanilya ve sütü ilave edip karıştırın. Karışımı 20 santimlik içi yağlanmış bir kalıba alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın. Yarım yemek kaşığı karamel, krem peynir, tereyağı ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Soğuyan kekleri enine ikiye kesin ve her parçanın arasına krem peynirli karışım, karamel sos ve ahududu ekleyip üst üste dizin. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalan krem peynirli karışımı ikiye bölün. Birine pembe diğerine karamel renkli gıda boyası ekleyin. Kekin üzerini karamel renkli gıda boyası eklediğiniz karışımla kaplayın. Spatula yardımıyla düzeltin. Pembe gıda boyalı kremayı kekin kenarlarına sürün. Buzdolabından 1 saat bekletip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.