Ahududulu kek

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ahududulu kek tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 400 gr tereyağı
- 400 gr esmer şeker
- 5 yumurta
- 400 gr un
- Tuz
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı süt
- 200 gr ahududu
İç harcı için
- 390 ml karamel sos
- 140 gr tereyağı
- 300 gr krem peynir
- 300 gr toz şeker
- 100 gr ahududu
- Pembe ve karamel renkli gıda boyası
Ahududulu kek Nasıl Yapılır
Tereyağı, şeker ve çeyrek çay kaşığı tuzu büyük
bir kasaye alıp çırpın. Yumurtaları ekleyin.
Un, vanilya ve sütü ilave edip karıştırın.
Karışımı 20 santimlik içi yağlanmış bir kalıba
alıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-55
dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp soğumaya
bırakın. Yarım yemek kaşığı karamel, krem
peynir, tereyağı ve şekeri mikser yardımıyla
çırpın. Soğuyan kekleri enine ikiye kesin ve
her parçanın arasına krem peynirli karışım,
karamel sos ve ahududu ekleyip üst üste dizin.
Buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalan krem
peynirli karışımı ikiye bölün. Birine pembe
diğerine karamel renkli gıda boyası ekleyin.
Kekin üzerini karamel renkli gıda boyası eklediğiniz
karışımla kaplayın. Spatula yardımıyla
düzeltin. Pembe gıda boyalı kremayı kekin kenarlarına
sürün. Buzdolabından 1 saat bekletip
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!