Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta
13 Mayıs 2023

Görünümü ile soslu ıslak keki andıran ağlayan pasta, en popüler tatlılardan biridir. Kek tabanının krem şanti ve çikolata sosu ile tatlandırılmasıyla hazırlanan ağlayan pasta; hem şık sunumu, hem de lezzeti ile okuyucularımız tarafından büyük bir ilgi görüyor. Tam kıvamında bir ağlayan pasta hazırlamak zor gibi görünse de, birkaç püf noktası ile bu tarifi sizler için kolay bir hale getirdik. Küçük büyük farketmeden her zevke hitap eden ağlayan pasta, pasta tarifleri arasında en hüzünlü olarak bilinse de nefis lezzetiyle yüzleri güldürmeye hazır. Listedeki malzemelere göz attıysanız, gelin evde ağlayan pasta nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

Alternatif olarak ev yapımı mozaik pasta veya muzlu rulo pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ağlayan Pasta Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir dilim ağlayan pasta, yaklaşık 275 kaloridir. Şeker içeriği yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Ağlayan Pasta için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 fincan toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin:

  • 2 su bardağı süt

Kreması İçin:

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti

Çikolata Sosu İçin:

  • 200 gram krema
  • 300 gram sütlü/bitter çikolata
Ağlayan Pasta

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak keki hazırlamak için, yumurta ve toz şekeri bir kap içerisine alın. Hafifçe köpüklenene kadar mikser ile çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sütü döktükten sonra tekrardan çırpın. Ardından kabartma tozu, kakao ve unu da ekleyerek malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırın.
  3. Harcınız homojen bir hal almaya başladığında taze sıkılmış portakal suyunu da ekleyerek tekrar karıştırın.
  4. Dikdörtgen veya yuvarlak bir fırın tepsisini, tereyağı ile yağlayın. Daha sonra kek harcını kalıba dökerek 180 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin.
  5. Kek tabanı pişerken kremayı hazırlamak için, bir kabın içine toz krem şantiyi ve soğuk sütü alın. Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  6. Hazırladığınız krem şantiyi kıvam alması için buzdolabında bekletin.
  7. Çikolata sosu için, çikolatayı küçük küçük kesin ve bir sos tenceresine alın. Üzerine kremayı ekledikten sonra kısık ateşte kaynatın ve erimesini bekleyin.
  8. Pişen kekin üzerine yavaş yavaş süt dökün ve kekin sütü içine çekmesini bekleyin.
  9. Keki ıslatma işi bittiğinde, buzdolabındaki krem şantiyi kekin üzerine dökün ve spatula yardımıyla dağıtın.
  10. Son olarak akışkan kıvamdaki çikolata sosunu da pastanın üzerine dökün ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çikolata rendeleyerek ya da hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Ağlayan pasta yapımında isteğe göre beyaz çikolata, sütlü ve bitter çikolata kullanabilirsiniz.
  • Keki hazırlamak istemiyorsanız, hazır kek veya pandispanya da kullanabilirsiniz.
  • Keki ıslatırken kürdan ile ufak delikler açın. Bu sayede kekin içi de ıslanacaktır.
  • Çikolata sosunu krem şantinin üzerine dökmeden önce, sosun soğuduğundan emin olun. Aksi takdirde krem şanti eriyecektir.
  • Dilerseniz, krem şanti yerine muhallebi veya puding de kullanabilirsiniz.
  • Meyveli ağlayan kek için, hazırladığınız kek tabanını ikiye bölün. Ortasına dilimlenmiş muz ve çilek ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Ev yapımı çikolata sosu tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo