ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR DONDURMALI İRMİK HELVASI

Dondurmalı irmik helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dondurmalı irmik helvası tarifi için malzemeler

Helva için

  • 250 gr irmik
  • 500 ml süt
  • 500 gr toz şeker
  • 175 gr tereyağı
  • 40 gr çam fıstığı

Çikolata sos için

  • 100 gr kuvertür çikolata
  • 70 ml süt
  • 30 gr margarin

Sunum için

  • 60 gr kaymaklı dondurma
  • 1 dal taze nane

Dondurmalı irmik helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada ısıtın. Fıstıkları ekleyip kavurun. İrmiği ilave edin. Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. İrmik pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın. İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Dondurmalı irmik helvası hazır. Üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.