ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ KARAMELLİ MAGNOLYA

KARAMELLİ MAGNOLYA

Karamelli magnolya
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli magnolya tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • Ara kat için petibör

Karamel için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 120 ml krema
Karamelli magnolya hazırlanışı

  • Vanilya ve krema haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı ilave edin ve mikser ile ılınana kadar çırpın.
  • Karamel için şeker, su ve limonu tavaya alıp karıştırmadan arada sallayarak eritin. Hafif kahverengi rengini aldığında içerisine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın. Tamamen eridikten sonra kremayı da ekleyip hızlıca karıştırarak ocaktan alın.
  • Servis kuplarına önce muhallebiyi, ardından karameli ve ufalanmış bisküviyi ekleyip kupları doldurun. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!