ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR UNSUZ ÇİKOLATALI KEK

UNSUZ ÇİKOLATALI KEK

 Unsuz çikolatalı kek
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Unsuz çikolatalı kek tarifi için malzemeler
  • 12 yemek kaşığı tereyağı
  • 340 g bitter çikolata
  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
  • 1/4 su bardağı kakao
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
Unsuz çikolatalı kek hazırlanışı

  • Çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı ve çikolata parçalarını bir sos tenceresine alıp sürekli karıştırarak eritin, ocaktan alın. 4 yumurtanın akı ve sarılarını ayırıp, iki ayrı kaba alın. Yumurta sarılarının içine vanilya özü, kakao, bir tutam tuz, 2 yumurta ve toz şekerin yarısını ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı ilave edip tekrar karıştırın.
  • Yumurta aklarını mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpın. Kalan şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yavaşça çikolatalı karışıma ekleyip bir kaşık yardımıyla yedirin. Kek hamurunu yağlayıp unladığınız fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine çikolata bukleleri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!