ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI TATLILAR BEYAZ ÇİKOLATALI MUS

Beyaz çikolatalı mus

Beyaz çikolatalı turta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyaz çikolatalı mus tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 75 g eritilmiş tereyağı
  • 2.5 su bardağı çekilmiş zencefilli bisküvi
  • 2 yemek kaşığı süt 

Mus için

  • 3.5 su bardağı beyaz çikolata
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 jelatin yaprağı
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 2.5 su bardağı krema

Üzeri için

  • Kakao 
  • Nane yaprakları 
  • Rulo çikolata

Beyaz çikolatalı mus Nasıl Yapılır

  • Bisküvileri bir karıştırma kabına alın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. Küçük yuvarlak turta kalıplarının tabanlarına paylaştırıp bastırarak yayın ve kenara alın. 
  • Mus için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Jelatin yapraklarını ısıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine soğuk su ekleyin. Kabı kaynar su dolu tencerenin üzerine alın. Jelatin çözülene kadar bekletip ocaktan alın. 
  • Erittiğiniz beyaz çikolata ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Jelatin ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı, tabanına bisküvi yaydığınız kalıplara eşit miktarda paylaştırın. 
  • Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Buzdolabına alıp 4 saat kadar bekletin. Turtaları kalıplarından çıkarın. Üzerlerine kakao serpin. Nane yaprakları ve rulo çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.