ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ RED VELVET PASTA

Red Velvet Pasta

red velvet pasta

Tek başına rengiyle bile cezbedici olan bu pastayı birde meyve ve çikolata parçalarıyla birleştiğinde düşünün. 😇


Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
7 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Red Velvet Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için:

  • 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (tercihen orta boy)
  • 20 gram kakao (miktarı kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz bir paket ortalama 25 gram)
  • 300 gram un
  • 200 gram toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı gıda boyası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 adet muz
  • 15-20 adet çilek
  • 60 gram sütlü yada bitter çikolata

Kreması için:

  • 200 gram tereyağı 
  • 300 gram pudra şekeri
  • 400  gram labneya da beyaz krem peynir
  • 1 paket vanilya

Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker eklenip çırpılır.
  • Daha sonra yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır.
  • Vanilya, süt, gıda boyası ve sirke de eklenip karıştırmaya devam edilir.
  • Ardından kalan malzemeler un, kakao, şeker, tuz ,kabartma tozu da elenerek karışıma eklenir.
  • Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm'lik  yağlı kağıt ile kaplanmış  olan kelepçeli kek kalıbına yayılarak dökülür.
  • 35-40 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek piştiğinde ilk birkaç dakika fırını hafif açıp hem fırın içindeki buharın yüzünüzü yakmaması hem de soğuması için aralık bırakılır.
  • Daha sonra kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar beklemeye alınır. (en az 2 saat soğumasında fayda var)
  • Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
  • Kremanın hazırlanması için bir kabın içerisine tüm malzemeler eklenip krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
  • Buzdolabında en az 2 saat soğutulur.
  • Soğuyan kek dikkatlice 3 eşit parçaya bölünür düz bir servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
  • Buzdolabında iyice kıvam alan krema bu ilk kata güzelce bir spatula yardımı ile yayılır ve üzerine istediğiniz şekilde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta yada elle dövdüğünüz çikolata parçaları serpilir.
  • Tüm katlar için bu işlemi uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
  • Bütün bu işlemler bittikten sonra tercihen dolapta 3-4 saat bekletip servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
  • Birkaç not: Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup özdeşleşmesi için bekletilip öyle servis edilmesini tercih ediyorum.
  • Krema buzdolabında ne kadar çok bekletilirse o kadar iyi kıvam alır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!