Red Velvet Pasta

Tek başına rengiyle bile cezbedici olan bu pastayı birde meyve ve çikolata parçalarıyla birleştiğinde düşünün. 😇
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
2 saat 30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
doğuchef
iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
7 Tarif 11 Takipçi

Red Velvet Pasta Tarifi İçin malzemeler
Kek için:
- 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta (tercihen orta boy)
- 20 gram kakao (miktarı kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz bir paket ortalama 25 gram)
- 300 gram un
- 200 gram toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı gıda boyası
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 adet muz
- 15-20 adet çilek
- 60 gram sütlü yada bitter çikolata
Kreması için:
- 200 gram tereyağı
- 300 gram pudra şekeri
- 400 gram labneya da beyaz krem peynir
- 1 paket vanilya
Red Velvet Pasta Nasıl Yapılır?
- Derince bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker eklenip çırpılır.
- Daha sonra yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır.
- Vanilya, süt, gıda boyası ve sirke de eklenip karıştırmaya devam edilir.
- Ardından kalan malzemeler un, kakao, şeker, tuz ,kabartma tozu da elenerek karışıma eklenir.
- Hazırlanmış olan kek hamuru 22 cm'lik yağlı kağıt ile kaplanmış olan kelepçeli kek kalıbına yayılarak dökülür.
- 35-40 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kek piştiğinde ilk birkaç dakika fırını hafif açıp hem fırın içindeki buharın yüzünüzü yakmaması hem de soğuması için aralık bırakılır.
- Daha sonra kek fırından alınır ve tamamen soğuyana kadar beklemeye alınır. (en az 2 saat soğumasında fayda var)
- Soğuyan kekin kelepçesi açılır.
- Kremanın hazırlanması için bir kabın içerisine tüm malzemeler eklenip krema kıvamına gelinceye dek çırpılır.
- Buzdolabında en az 2 saat soğutulur.
- Soğuyan kek dikkatlice 3 eşit parçaya bölünür düz bir servis tabağına ilk katı yerleştirilir.
- Buzdolabında iyice kıvam alan krema bu ilk kata güzelce bir spatula yardımı ile yayılır ve üzerine istediğiniz şekilde doğrayabileceğiniz muzlar ve robotta yada elle dövdüğünüz çikolata parçaları serpilir.
- Tüm katlar için bu işlemi uygulanır. En üst kata çilekler ikiye kesilip dikkatlice dizilir.
- Bütün bu işlemler bittikten sonra tercihen dolapta 3-4 saat bekletip servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
- Birkaç not: Ben pastanın 1 gece dolapta iyice kıvamını bulup özdeşleşmesi için bekletilip öyle servis edilmesini tercih ediyorum.
- Krema buzdolabında ne kadar çok bekletilirse o kadar iyi kıvam alır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR