ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER CEVİZLİ PİLAV

Cevizli Pilav

Cevizli Pilav

Dumanı üstünde tüten mis kokulu bir pilav. Hazırlaması keyifli. İçerisinde bulunan cevizden dolayı oldukça besleyici, dalından kendi bahçemden koparılmış dereotu ve maydanoz. Misafirlerinize, ana yemeklerin yanında alternatif bir seçenek.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

20 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Cevizli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağında ince kesim doğramış olduğumuz soğanlar kavruluncaya kadar ince kıyılmış cevizler ile beraber sotelenir.
  • Ilık suda bekletilip, daha sonra yıkanıp süzülen pirinçler diğer malzemelerin içine alınarak kavrulduktan sonra 3 su bardağı kaynar su ilavesi yapılarak ilk önce harlı daha sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
  • Ocaktan pilav alınıp dinlendirildikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir. Servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun :)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!