Cevizli Pilav

Dumanı üstünde tüten mis kokulu bir pilav. Hazırlaması keyifli. İçerisinde bulunan cevizden dolayı oldukça besleyici, dalından kendi bahçemden koparılmış dereotu ve maydanoz. Misafirlerinize, ana yemeklerin yanında alternatif bir seçenek.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Cevizli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı ceviz
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Cevizli Pilav Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı ve tereyağında ince kesim doğramış olduğumuz soğanlar kavruluncaya kadar ince kıyılmış cevizler ile beraber sotelenir.
- Ilık suda bekletilip, daha sonra yıkanıp süzülen pirinçler diğer malzemelerin içine alınarak kavrulduktan sonra 3 su bardağı kaynar su ilavesi yapılarak ilk önce harlı daha sonra kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
- Ocaktan pilav alınıp dinlendirildikten sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir. Servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun :)

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR