ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ZEYTİNLİ AÇMA

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma

Pazar kahvaltısına yakışır bir tarif.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Dyt.Selvabas 🥑Diyetisyenin elinden sağlıklı tarifler
10 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Açma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yağ
  • Alabildiğince un (yaklaşık 1 kg)
  • 2 paket maya
  • Zeytin

Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, kıvamın yumuşak olması gerekiyor bu yüzden alabildiğince un koyuyoruz ve en son mayayı döküp yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu 20 dk üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra bezelere ayırıp tekrar 10 dk üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
  • Mayalandıktan sonra bezelerimizi açıyoruz sıvı yağ sürüp içerisine zeytinlerimizi koyup şekil veriyoruz ve tepsiye diziyoruz.
  • Şekil verdikten sonra tekrar tepsiye koyup 20 dk üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
  • Mayalanma tamamlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!