ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SİZDEN LEZZETLER SİZDEN HAMURİŞİ TARİFLERİ SÜTLÜ EKMEK

Sütlü Ekmek

Sütlü ekmek

@lezzettarifleri Hilal Demirci’den nefis mi nefis sütlü ekmek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Okuyucumuzdan gelen tarif ile, evde sütlü ekmek nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı su

Üzerine serpmek için:

  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu

Sütlü Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • 4 su bardağı unu ekleyin ve 4 dakika iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Akşamdan hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz)
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit parçaya bölün.
  • Her bir bezeyi elinizle içe gererek ekmek şeklini verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamuru 20 dakika tepside bekletin.
  • Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla bol su sürün ve keskin bir bıçakla ekmeğin kenarından derin çizikler atın.
  • Son olarak süzgeç yardımıyla mısır unu serpin.
  • Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün ve 230 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Farklı ekmek çeşitleri için ekmek nasıl yapılır yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.