ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ GARGANELLİ

Garganelli

Garganelli

Garganelli sade ve renkli olarakta yapılan sadece içeriğinde su ve un olan bir makarna çeşididir. Yumurta gibi alerjisi olan bireyler için en uygun makarna çeşididir. İçi boş olan olan garganelli yapacağınız her türlü sosu kaldırabilir. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

3 dakika

3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Garganelli Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr semolina unu
  • 100 gr tipo 0
  • 200 ml ılık su

Garganelli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak semolina unu ve tipo 0 unu karıştırıyoruz.
  • Karışan unlarımızın için hafif ılık sıcak olan suyumuzu yavaşça döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Eğer evinizde stand mikseri varsa en düşük ayarında karıştırmaya başlıyoruz. 
  •  Homojen bir şekil olana kadar elimizde veya mikserde karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Çok yumuşak bir hamur olursa açmanız zorlaşır ve yapışma olanağı yüksek olacaktır.
  • Çok sert bir hamur yaparsanız da kuruma olasılığı yüksek olan bir hamurla zorlanırsınız. Parmağımızı dokunduğunuzda hafif izi çıkan bir hamur olması gerekmektedir.
  • Yoğurduktan sonra bir parça hamurumuzdan alıp hamur açma makinemizden geçiriyoruz. En düşük ayarı 2 olacak şekilde hamuru açmaya başlıyoruz. 
  • Açılan hamur 2.5 parmak genişliğinde olacak şekilde yatay kesiyoruz. Sonrasında ise dikey olacak şekilde keserek kare elde ediyoruz.
  • Tığ gibi ince uzun olan bir aletle ilk önce kestiğimiz hamurdan alıp çapraz koyarak ucunu tutturup kıvırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
  • Taze makarnamız kuruduktan sonra pişirmeye hazır şekle geliyor. AFİYET OLSUN...🍝
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!