ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ DONUT

Donut

DONUT

Yağda kızartılmadan, fırında pişirilmiş hafif mi hafif bir lezzet...

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

16 dakika

Medine Tüm tariflerim denenmiş ve onaylanmıştır ❤️
4 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Donut Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 4/5 su bardağı un

Üzerini süslemek için:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Meyve sosu

Donut Nasıl Yapılır?

  • Süt, maya ve şekeri bir kaba koyup karıştırdıktan sonra 5 dk bekleyin.
  • Kalan diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Yalnız unu kontrollü ekleyin, ben 4 bardak kullandım.
  • Üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerini hafif unlayarak yaklaşık 1 parmak kalınlığında hamuru açın.
  • Elinizde bulunan yuvarlak herhangi bir şeyle donut şeklinde kesin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin ve yarım saatte tepside mayalansın bu önemli.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15/16 dk pişirin. Dikkat edin çabuk pişiyor.
  • Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyin... Burası artık tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. 😉 Ben çikolata ve hazır meyve sosu kullandım.. AFİYET OLSUN.💜
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!