ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE

Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Defalarca denemem sonucunda fırın süresi, ısısı ve içine eklenebilecek malzemeler olarak kendim geliştirdiğim dışı kıtır, içi yumuşacık ağızda dağılan mükemmel lezzet.

 



Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

13 dakika

1 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 Gram Tereyağ (Oda sıcaklığında) (Yaklaşık 6 yemek kaşığı
  • 2 Yumurta (Birinin tamamı diğerinin sarısı)
  • 1 Su Bardağı Esmer Şeker (yerine beyaz şeker kullanılması tavsiye edilmez.)
  • Yarım Su Bardağından biraz az Beyaz Şeker (3 Yemek kaşığı geliyor)
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1.5 Çay Kaşığı Kabartma tozu
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Vanilya
  • 1. 5 Su Bardağı Damla Çikolata (Ya da parçalar halinde kesilmiş parça çikolata)
  • 2 Su Bardağı Un (yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.

İsteğe göre;

  • İlave olarak 2 çay kaşığı tarçın, yarım limon veya portakal kabuğu zest, 3 Tatlı kaşığı Nescafe veya 2 tatlı kaşığı damla sakızlı Türk kahvesi (bunları ilave olarak tarife ekleyebilirsiniz. Bu ürünlerden ekleyecekseniz, yalnızca birini seçin.)
  • Yarım Su Bardağı Kırılmış Fındık ya da Yer Fıstığı (Şart değil arzuya bağlı)
  • Tavsiye olarak, Nutella ve kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve pişirme kağıdının üzerine sıralayıp dondurucuda bekletin. Hamuru hazırlayıp iç dolgusu olarak kullanın.

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağını dışarıda bekletip iyice yumuşamış oda sıcaklığındaki tereyağı ile şekerleri homojen bir kıvam alıp karışana kadar yoğurun. 
  • Ardından yumurtaları ekleyip 30 saniye daha çırpın.
  • Beraberinde un, karbonat ya da kabartma tozu, vanilya, tuzu (isteğe göre olan malzemeleri bu aşamada atın) ekleyerek 20 saniye daha çırpın.
  • Son olarak parça çikolataları (kırılmış fındık veya fıstık ekleyecekseniz bu aşamada atın) ekleyerek hamurlara birebir karışmasını sağlayın.
  • Hamur klasik kurabiye hamuru gibi değil daha çok yumuşak bir kıvamda olacak.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sırayla aralarında boşluk olacak şekilde çok büyük olmayacak şekilde yerleştirin. (boşluksuz ve büyük yaparsanız yapışır. Fırında çok yayılıyor.)
  • Tavsiye ettiğim gibi yapacak iseniz dondurulmuş Nutella veya kakaolu fındık kreması gözükmeyecek şekilde hamurla kaplayın ve biraz daha boşluk bırakın.
  • Önceden ısıtılmış (ısıtılmış olması önemli kurabiyemiz dışarda da pişeceği için çiğ kalır.) 180 derecelik fırında 13-14 dakika pişirin. (her fırın aynı dakika da pişirmeyebilir kontrollü olmanızda fayda var)
  • Önemli bir püf noktası: Tepsileri tek tek fırına yerleştirin. Belirtilen süre sonunda fırını açıp kurabiyeleri ellediğinizde hafif yumuşaklık hissedeceksiniz.
  • Sakın pişmedi diye düşünmeyin rengi dönmeye yakın üzerinde çatlaklar oluşmuş ise direk çıkartın.
  • Hem dışarıda kendi ısısında da pişecek hem de dışarının havasını aldıkça yumuşaklığını kaybedip sertleşecektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!