ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Zeytinyağlı taze fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 2 domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytinyağlı taze fasulye Nasıl Yapılır

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Bol suyla yıkayıp enine ikiye kesin. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip, hafif kavurun. Salça ve tuzu ilave edip karıştırın. Fasulyeleri ve kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve hafif sallayarak karışmasını sağlayın. Sıcak su ve toz şekeri ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Taze fasulye
Kalorisi oldukça düşük olan taze fasulye içeriğindeki vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşil fasulye gıda zehirlenmelerinden sonra yenildiği zaman iyileşme sürecini hızlandırır.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.