ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı taze barbunya tarifi için malzemeler
  • 1 kg taze barbunya 2 soğan 2 dal taze soğan 3 domates 2 sivri biber 1 kesme şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 2 su bardağı su 2 dal maydanoz Tuz
Zeytinyağlı taze barbunya hazırlanışı

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Soğan, taze soğan, sarımsak ve sivri biberi ekleyip kavurun. Domatesi ekleyip sos halini alıncaya kadar pişirin. Tuz, limon suyu ve şekeri ekleyip karıştırın. Barbunya ve suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!