ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU KÖKÜ

Zeytinyağlı semizotu kökü

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı semizotu kökü tarifi için malzemeler

  • 300 gr semizotu
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 kesme şeker
  • Dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı semizotu kökü Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek. Semizotunun yapraklarını ayırın. Saplarını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sarımsakları dörde bölün. Semizotu, jülyen doğranmış havuç, sarımsak, tuz ve kesme şekeri ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Semizotu suyunu salınca pirinçlerle yarım su bardağı suyu ilave edip pişirin. Pirinçler yumuşayınca kadar pişirin. Ilınınca üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.