Semizotu Yemeği

Semizotu Yemeği
17 Temmuz 2023

Türkiye'de ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen semizotunun ana vatanı Asya'dır. Kalp hastalıklarına karşı olumlu bir etkisi olan bu bitki, salata ve yemeklerin içinde sık sık tercih edilir. Kolesterol ve kanser hastalarına önerilen en önemli besinler arasında yer alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 3 miktarının büyük bir kısmını karşılayan semizotu; stres, yorgunluk ve depresyon sorunlarına da iyi gelir. Zeytinyağlı semizotu yemeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, pratik yapımıyla zeytinyağlı semizotu tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Semizotu Yemeği Kaç Kalori?

  • Lif bakımından oldukça zengin olan semizotu yemeğinin bir porsiyonu, ortalama 40 kaloridir. İçeriğinde bulunan A ve C vitaminleri ile diyet listelerinde de zeytinyağlı semizotu yemeğine yer verilir.

Sofraları güzelleştiren zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; hem sağlıklı, hem de pratik bir şekilde sunulan zeytinyağlı kabak yemeğine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Semizotu Yemeği için

Malzemeler

  • 1 demet semizotu 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet havuç 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı bulgur 
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı  
Semizotu Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Semizotları yıkanır, ardından sirkeli bir suda topraklarından arınsın diye bekletilir. 
  2. Tencereye zeytinyağı koyulur ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  3. Sarımsaklar ezilir ve soğanın yanına eklenir, salçada eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya başlanır. 
  4. Havuç yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  5. Domates yıkanır ve kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranır.
  6. Havuç ve domates tencereye eklenir. 
  7. Semizotlarının yaprakları ayıklanır ve sapları da doğrandıktan sonra tencereye eklenir. Bulgurları da ekledikten sonra su koyularak kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Semizotunu yıkayıp parçalara ayırmak en önemli püf noktalarından biridir. Vaktiniz varsa bıçak kullanmak yerine elinizle parçalayabilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için, pişen yemeğin üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Kullanacağınız malzemelerin küçük olması, semizotu ile daha iyi harmanlanmasını sağlayacaktır.
  • Yemek suyunu çektiğinde pirinçler hala yumuşamadıysa, üzerine ölçülü bir şekilde su ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo