ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi için malzemeler

  • 18 adet taze kabak çiçeği
  • Her bir kabak çiçeği için birer tatlı kaşığı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı kuş üzümü
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması Nasıl Yapılır

@cinilimutfak
24.1 bin takipçi
Leyla Çemç Yavşan

  • Kabak çiçeklerini zedelemeden güzelce yıkayın. Çiçeğin iç kısmındaki sapları dikkatlice koparın. 
  • Kuru soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın ve soğanları ilave edip sararıncaya dek soteleyin. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Yıkadığınız kuş üzümlerini ve baharatları da ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Pirinçler ile aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave ederek, iç harcınızı suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ilınan iç harcınızı yırtmamaya özen göstererek çiçeklerin içine doldurun ve çiçeklerin ağızlarını kapatarak yayvan bir tencere içine güneş gibi dizin. Zeytinyağı, limon suyu ve üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyerek, üzerine porselen bir tabak kapatın ve orta ateşte suyunu çekip, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.

Lezzetten zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.