ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KABAK

Zeytinyağlı kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler

  • 3 kabak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 10 bebek havuç
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Bir su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır

Yaz mevsimi bitmeden yapacağınız kabaklı tariflerle siz de sofralarınızda fark yaratın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ilave edip 1 dakika daha kavurun.

Şerit halinde doğranmış kabakları, kırmızıbiberi ve havuçları ilave edin. Tuz, şeker, sıcak su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

Kabak
Kabağın eti sıkı ama sulu, hafif ve az kalorilidir. Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kabağın çiçeği de yenir. Kızartma, kimi zaman muskatlı beşamel ya da Hint sosuyla servis edilir. Kabak çiçeklerinin de dolması yapılmaktadır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.