ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Zeytinyağlı enginar dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı enginar dolması tarifi için malzemeler

  • 6 enginar
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Nane
  • Tarçın

Zeytinyağlı enginar dolması Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek. Enginarları limonlu suda bekletin ve yarı haşlayın. Fıstıkları zeytinyağında hafif kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç, kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, nane ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Karışımı enginar çanaklarına paylaştırın. Her bir enginarı yağlı kağıt ya da asma yaprağına sarıp tencereye dizin.

Haşlama suyundan ¾ su bardağı kadarını enginarların üzerine gezdirin ve 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerindekini alıp tabağa dizin. Limon suyu gezdirin. Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Enginarları pişirmeden önce bir süre limonlu suda bekletebilirsiniz veya yarım kesilmiş limonu soyulmuş enginarın her yerine sürerek kararmasını önleyebilirsiniz. Soyulmuş enginarları kısa sürede tüketecekseniz un eklenmiş suda bekletebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:20:40

saolun iyi yardımcı oldunuz teşekkürler :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.