ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

> ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler
  • 6 konserve enginar 1 kâse konserve sebze garnitür (havuç
  • patates
  • bezelye) 2 su bardağı su 4 çorba kaşığı zeytinyağı TuzÜzerini süslemek için: Kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır

Konserve enginarların suyunu süzüp yayvan bir tencereye dizin. Konserve garnitürün suyunu süzüp sebzeleri bir kâseye alın. Garnitürü enginarların içine paylaştırın.

Tencereye su ve tuz ilave edip zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.