Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
29 Şubat 2024

Ana vatanı Hindistan ve Güney Asya olan börülce; denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitki olduğu için, besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Ülkemizde en çok Ege mutfağında yer verilir. Taze, kuru ve deniz börülcesi olmak üzere 3 farklı çeşidi vardır. Tuzunu ve ekşiliğini kendi doğal yapısında barındıran deniz börülcesi, haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır. İçeriğindeki iyot oranı yüksek olduğundan özellikle guatr hastalarına önerilir. Deniz börülcesi faydalarından bahsettiğimize göre, Ege'nin favori yemeklerinden olan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Deniz Börülcesi Kaç Kaloridir?

  • Zeytinyağlı deniz börülcesinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Protein bakımından zengin olan bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, börülce salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet deniz börülcesi

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencere kaynar suya ayıklayıp soyduğunuz sarımsakları bütün olarak ekleyin.
  2. Deniz börülcesini ilave edip 7-8 dakika haşlayın. Bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın.
  4. Sosu için; gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.
Servis Önerisi
  • Zeytinyağlı deniz börülcesini, karides güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Deniz börülcesini temizlemeye alt kısımlarından başlayın. Çamurlu bölgeleri kesin ve bol su ile durulayın.
  • Ayıklama işleminde kılçık bırakmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yerken rahatsız olabilirsiniz.
  • Tencerede bir miktar su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir yemek kaşığı kabartma tozu ilave edin. Toz, suya karıştığında börülceleri ekleyebilirsiniz.
  • Kaynattığınız börülceleri süzgeç ile alın ve buzlu su içerisinde bekletin.
  • Börülce kendiliğinden deniz tuzu barındırdığı için, içerisine tuz eklemeyin.
  • Yoğurtlu deniz börülcesi için, iki yemek kaşığı süzme yoğurt ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo