Zeytinyağlı bezelye

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zeytinyağlı bezelye tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 kg bezelye
- 2 havuç
- 2 patates
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 3 soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 kesme şeker
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dereotu
Zeytinyağlı bezelye Nasıl Yapılır
Bezelyeleri ayıklayın. Havuçlar, patatesler ve biberleri küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Bezelye ve havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Sırasıyla patates, biberler, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu dallarıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Bezelye
Üzerimizdeki kalın giysilerden kurtulup yaza merhaba dediğimiz ve incecik giysilerimizi giymeye niyetlendiğimiz aylarda yazın en güzel habercilerindendir bezelye. Lezzetli ve sağlıklı minik yeşil tanelerle zeytinyağlı birçok tarifi hazırlayarak gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz gibi et yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz.
Bezelye
Üzerimizdeki kalın giysilerden kurtulup yaza merhaba dediğimiz ve incecik giysilerimizi giymeye niyetlendiğimiz aylarda yazın en güzel habercilerindendir bezelye. Lezzetli ve sağlıklı minik yeşil tanelerle zeytinyağlı birçok tarifi hazırlayarak gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz gibi et yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!