ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Zeytinyağlı bezelye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bezelye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 3 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 kesme şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu

Zeytinyağlı bezelye Nasıl Yapılır

Bezelyeleri ayıklayın. Havuçlar, patatesler ve biberleri küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Bezelye ve havucu ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Sırasıyla patates, biberler, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu dallarıyla süsleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Bezelye
Üzerimizdeki kalın giysilerden kurtulup yaza merhaba dediğimiz ve incecik giysilerimizi giymeye niyetlendiğimiz aylarda yazın en güzel habercilerindendir bezelye. Lezzetli ve sağlıklı minik yeşil tanelerle zeytinyağlı birçok tarifi hazırlayarak gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz gibi et yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.