ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

Zeytinyağlı bezelye
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bezelye tarifi için malzemeler
  • 2 soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 havuç 
  • 1 kg bezelye 
  • 2 patates 
  • 1 dolmalık kırmızı biber  
  • 1 çarliston biber  
  • 2 su bardağı sıcak su 
  • 2 kesme şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • Tuz

Zeytinyağlı bezelye hazırlanışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız havuçları ve bezelyeyi ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin.
  • Havuçlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla küp doğradığınız patatesleri, biberleri, sıcak suyu, şekeri, limon suyunu ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!