ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BAKLALI ENGİNAR

Zeytinyağlı baklalı enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı baklalı enginar tarifi için malzemeler

  • 6 enginar göbeği
  • 1 kg bakla
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 1 limon
  • Yarım litre su
  • Tuz

Zeytinyağlı baklalı enginar Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek.

Soğanı soyup rendeleyin. Üç kaşık zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ekleyin. şeker, un, tuz, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Önceden kabuklarını ayıkladığınız baklaları da ekleyip 15 dakika daha pişirin. İnce doğranmış taze soğanları serpiştirip birkaç dakika daha pişirin. 

Ocaktan aldıktan sonra dereotu ve 4 kaşık sızma zeytinyağını ekleyin. Tencerenin ağzını kapatarak demlenmeye bırakın. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.