ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Zeytinyağlı bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 10 arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • tuz
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı bakla Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Baklaların uçlarını bıçakla verev kesip temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için un ve yarım limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Soğanları soyun. Sarımsakları soyup ezin. Dereotunu temizleyip kıyın.

Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Baklaları süzüp tencereye ilave edin. Karıştırıp iki dakika daha soteleyin.

Üzerine tozşeker ve tuzu serpip sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Üzerini dereotu ile süsleyip dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:23

Üstüne birde sarımsaklı yoğurt. Ve tabikide yemek faslı bittikten sonra naneli sakız :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.