ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR SULTAN HANIM SARMASI

SULTAN HANIM SARMASI

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sultan Hanım sarması tarifi için malzemeler
  • Yarım kg asma yaprağı 1.5 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı zeytinyağı 1 soğan 2 çorba kaşığı haşhaş 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi 2 çorba kaşığı ufalanmış beyazpeynir 3 dal maydanoz 3 dal dereotu 1.5 su bardağı sıcak su Tuz
Sultan Hanım sarması Nasıl Yapılır

Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın.

Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın.

Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:58

merhaba.... ben yurtdisinda yasiyorum ve bir turlu yas maya bulamadim kuru maya koymak istesem bunun yerine ne kdr kullanmam gerekiyor?

Misafir12.10.2016 16:53:16

ah tabı ıkı bardak kadar yeter be

Misafir12.10.2016 16:54:23

Tuzu çok fazla olmaz mı ? 1 yemek kaşığı fazla gibi geldi.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.