ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR PEYNİRLİ YAZ TÜRLÜSÜ

Peynirli yaz türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli yaz türlüsü tarifi için malzemeler

  • 2 patlıcan 4 havuç 2 kabak 3 soğan 2 dal taze soğan 5 çorba kaşığı zeytinyağı 2 kepçe sıcak su 1 tatlı kaşığı tozşeker 100 gr beyaz peynir 2 dal maydanoz Tuz

Peynirli yaz türlüsü Nasıl Yapılır

Patlıcanı alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın. Havuç ve kabakları temizleyip uzunlamasına ikiye kesin ve verev dilimler halinde doğrayın. Soğanları soyup kalın halkalar halinde dilimleyin. Taze soğanları temizleyip kıyın. Beyaz peyniri ufalayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırın. Sırasıyla soğan, havuç, patlıcan, kabak ve taze soğanı ekleyip kavurun. Sıcak su, tuz ve tozşekeri ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ateşten alıp soğumaya bırakın. Üzerine peynir ve kıyılmış maydanozu serpip soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.