ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR NOHUTLU ZEYTİNYAĞLI KABAK

Nohutlu zeytinyağlı kabak

Nohutlu zeytinyağlı kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

29 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler

  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 kg kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı nohut 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 3-4 dal kıyılmış dereotu

Nohutlu zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır

Nefis bir tencere yemeği

  • Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutları zerdeçallı bol suda haşlayın. Daha sonra süzün. 
  • Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğradıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzla avucunuzun içinde iyice ovun. Acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
  • Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları ve önceden haşladığınız nohutları serpin. En son zeytinyağını döküp tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin. Tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısında soğumaya bırakın.

Nohutlu kabak yemeği tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.