ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR MERCİMEKLİ BEYAZ LAHANA SARMASI

> MERCİMEKLİ BEYAZ LAHANA SARMASI
6 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimekli beyaz lahana sarması tarifi için malzemeler
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ince bulgur 1 küçük boy lahana 1.5 su bardağı su Yarım demet maydanoz 1 büyük soğan 2 çorba kaşığı domates püresi 100 gr kıyma 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz
  • kara biber 1 kahve fincanı zeytin yağı 1 limon
Mercimekli beyaz lahana sarması Nasıl Yapılır

Mercimeği yıkayıp süzün. Sıcak suda yarım saat bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün.

Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Mercimeği bir kaba alın. Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin. Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın.

Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin. Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün. Su ekleyin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:53

PUF NOKTOLARINIZ ÇOK GUZEL AMA DAHA COK MEZE TARIFI GORMEK ISTERIM...

Misafir12.10.2016 16:57:14

bn ewleneceğim evlenmeden önce yemek tariflerinin püf noktalarını öğrenmek istiyorum daha farklı ve kolay yemek tarifleri sunarsanız sewinirim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.