ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR KESTANELİ LAHANA SARMASI

KESTANELİ LAHANA SARMASI

8 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli lahana sarması tarifi için malzemeler
  • 1 büyük lahana Yarım kg kestane 450 gr pirinç 3 soğan 250 gr zeytinyağı 20 gr kuşüzümü 40 gr dolmalık fıstık 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz Karabiber
Kestaneli lahana sarması Nasıl Yapılır

Lahananın kök kısmını çıkarın. Yapraklarını ayırın ve kaynayan suda 5 dakika bekleterek süzün.

Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. 1 saat suda beklettikten sonra fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.

Soğanları küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Pirinçleri ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Kuşüzümlerini, dolmalık fıstığı ve kestaneleri ilave edin.

Sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın.

Haşlanmış lahana yapraklarının ortasına pirinç karışımından yerleştirip sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su döküp küçük bir tabak kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin.

Ilınınca servis tabağına dizin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.