ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BAKLALI SARMA

Baklalı sarma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklalı sarma tarifi için malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı 1.5 su bardağı kuru iç bakla 1 su bardağı buğday 1 su bardağı bulgur 4 soğan 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Yarım kilo kuzu eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 domates Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı reyhan otu Yarım su bardağı su Tuz
  • kırmızı pul biber

Baklalı sarma Nasıl Yapılır

Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın.

Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın. 2 soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın. Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin. Domatesi minik doğrayıp ilave edin.

Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın.

Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın. Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.

Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın. Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin. Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.