ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ TERBİYELİ KUZU KAPAMA

> TERBİYELİ KUZU KAPAMA
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli kuzu kapama tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg yağlı kuzu eti 5 su bardağı su 10

15 taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze nane 1 tatlı kaşığı tuz 2

3 dal ıspanak 5

6 yaprak kıvırcık marulTerbiye için: 2 yumurta sarısı 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı kapamanın ılık suyu

Terbiyeli kuzu kapama Nasıl Yapılır

Eti 4 veya 6 parçaya bölüp yıkayın. Tencereye alıp suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kaşıkla köpüğünü alın. Soğanları uzun parçalar halinde doğrayın. Maydanoz, nane, kıvırcık ve ıspanakları temizleyip kıyın. Tuz, soğan ve tüm yeşillikleri tencereye ilave edin.

Terbiye için; yumurta sarıları, limon suyu ve unu bir kapta çırpın. Kapamanın suyundan 1 kepçe alıp karışıma ekleyin. Terbiyeyi tencereye ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.