Kağıtta Ayvalı Kereviz

Kağıtta Ayvalı Kereviz
25 Aralık 2023

Jale Balcı'dan Kağıtta Ayvalı Kereviz Fırın Tarifi:

Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilen kereviz; hem sağlıklı, hem de hafif bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, kağıtta ayvalı kereviz fırın tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kağıtta Ayvalı Kereviz için

Malzemeler

  • 4 adet kereviz, yuvarlak dilimlenmiş (Kararmamaları için unlu ve limonlu suda bekletin)
  • 2 adet ayva (Dilimlenmiş) 
  • 1 adet havuç (Dörde bölünmüş)
  • 1 dal kereviz sapı ve yaprağı (İnce kıyılmış)
  • 1 orta boy soğan (İnce küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber
Kağıtta Ayvalı Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 170 derecede ısıtın. Soğanları zeytinyağıyla sote edin, ayva, kereviz ve havuçları ekleyin.
  2. 5 dakika daha sote ettikten sonra tuz, şeker ve karabiberle tatlandırın, karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Bir yağlı kağıdı 30 cm uzunluğunda kesin. İçine kereviz ve sotelediğiniz karışımları sırasıyla yerleştirin. Zeytinyağı ve biraz su ekleyin, bohça şeklinde kapatın.
  4. Hepsini aynı şekilde sardıktan sonra 30 dakika kadar fırında pişirin. Pişirme işleminin ardından ılıması için bir kenarda bekletin.
  5. Kağıtta ayvalı kereviz fırın tarifini, yanına çok yakışan sebzeli pilav ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kağıtta Ayvalı Kereviz Fırın Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız kereviz ve ayvaların taze olmasına özen gösterin. Kereviz kabuklarını ince bir şekilde soyun.
  2. Malzemelerin daha çabuk pişmesi için, küp küp doğrayın ve tahta kaşık ile karıştırın.
  3. Sotelenen kerevizlerin tepsiye yapışmaması için, mutlaka yağlı kağıt kullanın.
  4. Soteleme işleminde zeytinyağına ek olarak bir parça tereyağı da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kağıtta Ayvalı Kereviz Fırın Kaç Kaloridir?

Tarifteki malzemelerle hazırlanan ayvalı kereviz fırın tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Yağ oranı düşük olduğu için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Protein bakımından zengin olan sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kabak ile hazırlanan fırında mücver tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo