ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ MİDYELİ LAHANA SARMASI

Midyeli lahana sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midyeli lahana sarması tarifi için malzemeler

  • 1 büyük lahana 100 adet midye içi 1.5 su bardağı pirinç 6 soğan Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuşüzümü 3 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın
  • tuz

Midyeli lahana sarması Nasıl Yapılır

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün. Soğanları kıyın. Kuş üzümünü ılık suda bekletip süzün.

Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin. Fıstık ve midyeleri ilave edin. Midye suyunu salıp çekince pirinci ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun.

İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Harmanlayıp soğumaya bırakın.

Midyeli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin. 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin. Ateşten alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.