ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KUZU ETLİ BAHAR TÜRLÜSÜ

KUZU ETLİ BAHAR TÜRLÜSÜ

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu etli bahar türlüsü tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuzu kuşbaşı 4 soğan 300 gr bezelye 300 gr bakla 2 enginar 5-6 kiraz domates 2 taze sarımsak 2 çorba kaşığı un 1'er çay kaşığı kekik
  • karabiber 1 defne yaprağı 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı sıcak su Tuz
  • karabiber
Kuzu etli bahar türlüsü Nasıl Yapılır

Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. 

Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.