ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KARNIYARIK

> KARNIYARIK
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnıyarık tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 patlıcan 1 domates 2 sivri biber 1 soğan 2 diş sarımsak 150 gr kıyma 1 su bardağı su Tuz
  • karabiber 2 çorba kaşığı domates salçası 4

5 dal maydanoz Kızartmak için;Ayçiçeği yağı

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Patlıcanları alacalı soyun. Bıçakla uzunlamasına çizip tuzlu suda bir saat bekletin ve süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip uzunlamasına ikiye kesin. Domatesleri halka şeklinde dilimleyin. Ayçiçeği yağını tavaya alıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Tereyağını tavaya alıp eritin. Soğanı ve kıymayı ekleyip kavurun. Sarımsak ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

Patlıcanların kestiğiniz kısımlarını iyice açıp kıymalı harcı bölüştürün. Fırın tepsisine yanyana dizin. Üzerlerine domates dilimi ve sivri biberi yerleştirin. Suyu ilave edip orta dereceli fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.