ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ GENDEME

> GENDEME
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Gendeme tarifi için malzemeler
  • 500 gr kemikli kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday) 2-3 soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 domates 3 sivribiber 2 su bardağı su Tuz
Gendeme Nasıl Yapılır

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın. 

Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:59:46

peki balık kokusunu bir bitki giderebilirmi bunun cevabını verebilirmisiniz eğer verirsenizçooook işime yarıyacak

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.