ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ FIRINDA BARBUNYA

FIRINDA BARBUNYA

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında barbunya tarifi için malzemeler
  • 300 g barbunya
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 diş sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 yeşil biber
  • 7~8 kestane mantarı
  • 5~6 yaprak pazı
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4~5 dal maydanoz
Fırında barbunya hazırlanışı

Barbunyayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız biberler, süzdüğünüz barbunya ve mantarları ilave edip 7-8 dakika daha soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp hafif yumuşatın ve hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ilınan barbunyalı harca kaşar peyniri ve ince kıydığınız maydanozları lave edip karıştırın. Barbunyalı harcı pazı yapraklarının üzerine alın ve sarkan yapraklar ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!