Cevizli Bat

Cevizli Bat
16 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Cevizli Bat için

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 demet taze soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 5 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz

Süslemek için

  • Birkaç kiraz domates dilimi
  • 1 kase doğranmış kıvırcık marul 
Cevizli Bat

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün ve suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
  2. Taze soğan ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın.Domatesleri soyup doğrayın. Sivri biberleri temizleyip kıyın. Mercimek ve salçayı bulgura ekleyip harmanlayın.
  3. Ceviz, taze soğan,sivri biber,maydanoz, domates, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
  4. Cevizli batı yağlanmış küçük kalıplara döküp üzerlerine kaşığın sırtı ile bastırın.
  5. Servis tabağına ters çevirip alın.Domates dilimleri ve kıvırcık marul ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Asma yaprağında sunulan nefis bat tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo