ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ BÜTÜN KARNABAHAR

Bütün karnabahar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bütün karnabahar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 büyük karnabahar
  • 1 kırmızı soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 avuç siyah dilim zeytin
  • 3 domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Süslemek için

  • Maydanoz yaprakları
  • Taze kekik yaprakları

Bütün karnabahar Nasıl Yapılır

Karnabaharı yıkayın ve bütün olarak bir tencereye yerleştirin. Hafif diri kalacak şekilde 10 dakika haşlayın. Tencereden alıp bir fırın kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve yoğurt sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Zeytinyağı, yemeklik doğradığınız soğan, ezilmiş sarımsak ve rendelenmiş domatesleri hafif kızaran karnabahara ekleyin. Sirke ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin. Tekrar fırına yerleştirip iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca parçalara ayırın. Kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze kekik ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.