ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ BARBUNYALI KARALAHANA YEMEĞİ

Barbunyalı karalahana yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı karalahana yemeği tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • 100 g kıyma
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet karalahana
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • Tuz

Barbunyalı karalahana yemeği Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında hafif kavurun. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca salçayı ekleyip çok 2-3 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 40 dakika kadar pişirin. Haşlanmış barbunya ve tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. 20 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.