Barbunyalı karalahana yemeği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Barbunyalı karalahana yemeği tarifi için malzemeler
- 1 soğan
- 100 g kıyma
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 demet karalahana
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- Tuz
Barbunyalı karalahana yemeği Nasıl Yapılır
Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı
zeytinyağında hafif kavurun. Kıymanın rengi
dönmeye başlayınca salçayı ekleyip çok
2-3 dakika daha kavurun. Suyunu ekleyip
kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ince
doğradığınız karalahana ve bulguru ilave
edip 40 dakika kadar pişirin. Haşlanmış
barbunya ve tuzunu ekleyip 5 dakika daha
pişirdikten sonra ocaktan alın. 20 dakika
kapağı kapalı olarak dinlendirin. Sıcak servis
yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!