ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ ARPACIK SOĞANLI YAHNİ

Arpacık soğanlı yahni

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanlı yahni tarifi için malzemeler

  • Yarım kg kemikli koyun eti 10-15 arpacık soğan 2 domates 1 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı kekik Tuz
  • karabiber

Arpacık soğanlı yahni Nasıl Yapılır

Arpacık soğanları temizleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Koyun etini tencereye alıp margarini ilave edin ve 5 dakika kavurun.

Arpacık soğanları ve domatesi kavrulmakta olan ete ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.