ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ ARAPSAÇLI KURU FASULYE

ARAPSAÇLI KURU FASULYE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arapsaçlı kuru fasulye tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 g arapsaçı otu
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 4~5 kurutulmuş domates
  • 1 kesme şeker
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
Arapsaçlı kuru fasulye hazırlanışı

Bir gece suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Rendelediğiniz domates, haşladığınız kuru fasulye, küp doğradığınız kurutulmuş domates ve küp şekeri ilave edin. Suyu ekleyip tuz ile tatlandırın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. İri doğradığınız arapsaçı otlarını ekleyip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!