Kuru Fasulye
06 Şubat 2024

Kuru ve taze fasulye gibi çeşitleri olan düşük kalorili fasulye, ülkemizde en çok Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilir.   Ana vatanı ise Amerika olan bu besin,  damar tıkanıklığını önleyerek kalp hastalıkları riskini düşürür. Sindirim sistemini rahatlatmasının yanı sıra kemik sağlığını da önemli ölçüde korur. İçeriğinde bol miktarda protein barındıran kuru fasulye, tansiyon seviyesini de dengede tutar. Malzemeleriniz hazırsa, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz lokanta usulü kuru fasulye yemeği tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kuru Fasulye Yemeği Kaç Kaloridir?

Kuru fasulyenin bir porsiyonu, yaklaşık 275 kaloridir. Potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan bu tarif, kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Bu yüzden diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, etli kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kuru Fasulye için

Malzemeler

  • Zeytinyağı 
  • 2 su bardağı fasulye 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet biber 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kimyon
Kuru Fasulye

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Kuru fasulye yemeğini, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası
  • İçinde kuşbaşı doğranmış et kullanabilirsiniz. Eğer içerisinde et kullanacaksanız, etin orta yağlı olmasına özen gösterin.
  • Dilerseniz içerisine pastırma ilave edebilirsiniz.
  • Fasulyelerin yumuşaması ve daha çabuk pişirilmesi için, mutlaka bir gece önceden ıslatın.
  • Islatma işlemini su ile ya da süt ile yapabilirsiniz. Ardından dökerek pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
  • Islatma esnasında suyun içerisine bir kaşık tuz ekleyin. Böylece lezzeti daha güzel olacaktır.
  • Fasulyeyi düdüklü tencerede pişirecekseniz 30 dakika, tencere de pişirecekseniz 1 saat sürecektir.
  • Fasulyenin lezzetini arttıran diğer nokta ise yapımında tereyağı kullanılmasıdır.
  • Dilerseniz, domates ve biber salçasını karıştırarak yemeğe ekleyebilirsiniz.
  • Kuru fasulyelerin lezzetli olması için, kısa ispir fasulyelerini tercih edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo