ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ PATLICAN KÖFTESİ

PATLICAN KÖFTESİ

Patlıcan köftesi
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan köftesi tarifi için malzemeler
  • 750 g patlıcan
  • Yarım demet maydanoz (Kıyılmış)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 g rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 100 g dana kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için

  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Servis önerisi

  • Çoban salata
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Patlıcan köftesi Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları közleyin, daha sonra kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Tuzunu, karabiberini ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin. Sütlü patlıcanın üzerine kıymayı, kıyılmış maydanozu, yumurtaları, haşlayıp rendelediğiniz patatesi ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzun içinde yassılaştırın. Her köfteyi önce kimyonla harmanlanmış una, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayın. En son kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine aktarın. Dilerseniz çoban salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!