ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ PATLICAN KÖFTESİ

PATLICAN KÖFTESİ

Patlıcan köftesi
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan köftesi tarifi için malzemeler
  • 750 g patlıcan
  • Yarım demet maydanoz (Kıyılmış)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 200 g rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 100 g dana kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için

  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yumurta

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Servis önerisi

  • Çoban salata
Patlıcan köftesi Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları közleyin, daha sonra kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Tuzunu, karabiberini ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra 15 dakika bekletin. Sütlü patlıcanın üzerine kıymayı, kıyılmış maydanozu, yumurtaları, haşlayıp rendelediğiniz patatesi ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avucunuzun içinde yassılaştırın. Her köfteyi önce kimyonla harmanlanmış una, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayın. En son kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine aktarın. Dilerseniz çoban salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!