ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ BARBUNYA KÖFTESİ

Barbunya köftesi

Barbunya köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya köftesi tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 yumurta
  • 100 g lor peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Ayrıca

  • 1 yumurta akı (Hafif çırpılmış)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Servis önerisi

  • Hamburger ekmeği
  • Dilimlenmiş kırmızı soğan
  • 1 yaprak kıvırcık marul
  • 2 dilim domates
  • 1 adet salatalık turşusu (İnce dilimlenmiş)

Barbunya köftesi Nasıl Yapılır

  • Haşlanmış barbunyayı yoğurma kabına aktarın. Yumurtayı, peynirleri, kıyılmış dereotunu, galeta ununu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek karışımı köfte kıvamında yoğurun.
  • Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırın. Köfte hamurlarını önce çırpılmış yumurta akına, sonra eski kaşar peyniri ile harmanlanmış unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda her iki tarafını kızartıp servis tabağına alın ve sıcak servis yapın. Dilerseniz servis önerisindeki gibi hamburger hazırlayıp servis yapabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.