ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ BARBUNYA KÖFTESİ

BARBUNYA KÖFTESİ

Barbunya köftesi
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya köftesi tarifi için malzemeler
  • 300 g barbunya
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Galeta unu
  • Ayçiçek yağı
Barbunya köftesi Nasıl Yapılır

  • Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin. Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  • Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!