ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ TEPSİ KEBABI

Tepsi kebabı

Tepsi kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepsi kebabı tarifi için malzemeler

• 1 kg kıyma (Dana/kuzu karışık)
• 1 adet soğan (İnce kıyılmış)
• 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
• 2 sivri biber (İnce doğranmış)
• 3 diş sarımsak (Dövülmüş)
• 1/2 tatlı kaşığı kimyon
• 1/2 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 tatlı kaşığı karabiber
• 1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 4 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
• 1.5 yemek kaşığı biber salçası
• 1 su bardağı su (Biber salçasını sulandırmak için)
Üzeri için
• 1 domates
• 1 sivri biber
• 1 kırmızı kapya biber
• Taze kekik

Tepsi kebabı Nasıl Yapılır

  • Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi alarak özdeşleşene kadar iyice yoğurun. Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı ellerinizle bastırarak yayın ve üzerini düzleştirin. Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
  • Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yağlayın. Biber salçası ile suyu karıştırın ve kebabın üzerine dökün. Biberleri boydan ikiye bölün ve domatesleri dilimleyin. Kebabın üzerine sırasıyla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.